Αθλητικά παπούτσια της Apple βγαίνουν σε δημοπρασία

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, πριν γίνει η εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία που είναι σήμερα, η Apple παρήγαγε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια με το παλιό λογότυπό της, ένα μήλο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Πρόκειται για ένα σπάνιο ζευγάρι, που βρέθηκε πεταμένο σε ένα γκαράζ, για το οποίο κυκλοφορούν ελάχιστες φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα της Apple που έφεραν το λογότυπό της, όπως μπλούζες, και βγήκαν στην αγορά στα τέλη της δεκαετίας του ’80, τα εν λόγω παπούτσια, που προορίζονταν για τους υπαλλήλους της και ήταν φτιαγμένα από την Adidas,, είναι σπάνια καθώς παράχθηκαν μόνο ορισμένα πρωτότυπα.

Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ξεκινά από το ποσό των 15.000 δολ. Τα αθλητικά της Apple που βγαίνουν στο σφυρί είναι νούμερο 41, αλλά αυτό μάλλον έχει ελάχιστη σημασία. Η τιμή αναμένεται να διπλασιαστεί όταν ξεκινήσει η δημοπρασία στο eBay την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Η τιμή των συγκεκριμένων παπουτσιών είναι «τσιμπημένη» καθώς εμπίπτουν στην κατηγορία των αναμνηστικών της Apple. Πριν από δύο χρόνια ένα ιδιωτικό σχολείο έβγαλε σε δημοπρασία τρεις επαγγελματικές κάρτες του Steve Jobs - μία από όταν ήταν πρόεδρος της NeXT και δύο από τότε που ήταν πρόεδρος της Apple και της Pixar. Αυτές οι τρεις κάρτες -τρία μικρά κομμάτια χαρτί που είχαν πάνω τους τυπωμένο το όνομα του ιδρυτή και τα εταιρικά λογότυπα- πωλήθηκαν σε τιμή ελαφρώς υψηλότερη των 10.000 δολαρίων, μετά από 47 πλειοδοσίες.
Αν τώρα δεν σας αρέσει το παλιό λογότυπο της Apple, σε δημοπρασία βγαίνει επίσης ένα ζευγάρι χρησιμοποιημένα σε αγώνες Air Jordan 8 του 1992, υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Jordan και ένα Nike Mags του 2016, πιστό αντίγραφο από την ταινία Επιστροφή στο Μέλλον ΙΙ. Οσοι πιστοί προσέλθετε…
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia