Το πρώτο τούρκικο τουριστικό υποβρύχιο

Πριν έναν χρόνο περίπου, βύθισαν ένα Boeing σε μια προσπάθεια να τονώσουν τον καταδυτικό τουρισμό. Φέτος οι γείτονές μας, οι Τούρκοι, πήγαν ένα βήμα παραπέρα καθώς, πιστοί στη φιλοσοφία «think out of the box» (σκέψου έξω από το κουτί, έξω από τα συνηθισμένα), έριξαν στα νερά ένα τουριστικό υποβρύχιο.

Το εν λόγω υποβρύχιο, το Nemo Primero, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 22 επιβάτες και να καταδυθεί μέσα σε ένα λεπτό στα 100 μέτρα βάθος, έκανε πριν λίγες μέρες το παρθενικό του ταξίδι στα νερά της Μεσογείου, έξω από την Αττάλεια, επιχειρώντας να αναδείξει την πλούσια υποβρύχια ζωή της περιοχής και συνάμα να ενισχύσει τον, πληγωμένο, τουρισμό της χώρας.

Πρώτη στάση για το μήκους 20 μέτρων και βάρους 106 τόνων Nemo Primero, που θα πραγματοποιεί έξι με οκτώ ταξίδια σε ημερήσια βάση, ήταν το ναυάγιο του γαλλικού πλοίου St. Didier, που βυθίστηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μόλις ένα χιλιόμετρο από το λιμάνι της Αττάλειας.

Μετά από κάθε ταξίδι, που διαρκεί μία ώρα και κοστίζει περίπου 55 ευρώ ανά άτομο, στους επιβαίνοντες θα δίνεται ένα πιστοποιητικό, προκειμένου να τους ενθυμίζει την αξέχαστη εμπειρία τους στα νερά της Μεσογείου.

Το όλο πρότζεκτ, που έχει ως στόχο να μεταφέρει 35.000 επιβάτες σε ετήσια βάση, θα υποστηριχθεί από την έκδοση βιβλίου με επαγγελματικές φωτογραφίες από ναυάγια, ενώ υπάρχουν σκέψεις –για λόγους δημοσιότητας- να βυθισθεί ανενεργό άρμα μάχης του τουρκικού στρατού…
Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia