Facebook Marketplace. Το δημοφιλές μέσο ανοίγει την πόρτα στις δημοπρασίες

Πριν λίγες ημέρες το Facebook ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μία επιπλέον υπηρεσία, αυτή της δημοπρασίας, απειλώντας έτσι την πρωτοκαθεδρία του E-Bay.
Αφορμή γι’ αυτό το εγχείρημα, που ονομάστηκε Marketplace, στάθηκε το γεγονός ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός χρηστών κάθε μήνα, που προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο, επισκέπτεται ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία «πουλάω-αγοράζω» για να πουλήσουν ή να αγοράσουν αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, αυτοκίνητα κ.ά.).
H διαδικασία είναι απλή: οι χρήστες του Facebook που θέλουν να πουλήσουν ένα αντικείμενο, απλώς το φωτογραφίσουν και στη συνέχεια ανεβάζουν τη φωτογραφία στο Facebook Marketplace.
Σε πρώτη φάση, το Facebook Marketplace θα είναι δοκιμαστικά διαθέσιμο για χρήστες άνω των 18 ετών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, τότε η υπηρεσία θα επεκταθεί, τους επόμενους μήνες (ίσως και μέρες) και σε άλλες χώρες.

Αναμφίβολα ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απολαμβάνει έναντι του ανταγωνισμού το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ίσως αποδειχθεί αρκετό για να ταράξει τα νερά του ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι τα 1,7 δισ. χρήστες που διαθέτει.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia