Άνοιξαν τα πρώτα Goody’s στην Αυστραλία


Το πρώτο Goodys Burger House άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του στην καρδιά της Μελβούρνης (περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο), περίπου ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωση της ελληνικής αλυσίδας ταχυεστιατορίων για επέκταση στην Αυστραλία και μετέπειτα στην Κίνα.

Tο κατάστημα άνοιξε στην καρδιά της Μελβούρνης, στο ισόγειο του κτιρίου του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας.

Οι ώρες λειτουργίας του πρώτου εστιατορίου της Goodys (η οποία ιδρύθηκε από μία ομάδα Θεσσαλονικιών το 1975 – το 1981 «κατέβηκαν» στην Αθήνα) στο κέντρο της Μελβούρνης είναι από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο η λειτουργία του είναι 24ωρη. Μάλιστα σύντομα μεταξύ των ποτών θα συμπεριληφθούν η μπίρα και το κρασί.

Ηδη από τα εγκαίνια δημιουργήθηκαν ουρές έξω από το εστιατόριο στο οποίο ένα κλαμπ σάντουιτς κοστίζει γύρω στα $10, ενώ η τιμή των burgers αρχίζει από τα $4.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της κρίσης τα Goodys είδαν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν σημαντικά. Το καμπανάκι ήχησε και στην διοίκηση της εταιρείας η οποία εκπόνησε έρευνα για να δει πώς θα μπορούσε να αντιστραφεί το κλίμα. Διαπίστωσε ότι οι καταναλωτικές συνήθειες είχαν αλλάξει και ότι υπήρχε έντονη η ανάγκη ανανέωσης του μενού. Αφαιρέθηκαν κάποια πάλαι ποτέ δημοφιλή πιάτα, όπως η καρμπονάρα και η σαλάτα του σεφ και δόθηκε έμφαση στο burger, που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στις τάξεις της νεολαίας. Ως εκ τούτου τα Goodys μετονομάστηκαν το 2014 σε Goody’s Burger Houses.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia